Seznam aktivních hráčů v sezoně 2017-18


                   jméno            věk (v 2018)


  1.  Beránek Pavel           44 let           
  2.  Brabenec Jiří             45 let
  3.  Bukovanský Josef     42 let
  4.  Čermák  Martin         43 let

  5.  Doubek Pavel            53 let
  6.  Dufek Miroslav          36 let
  7.  Dvořák David            46 let
  8. Hernandes Alberto    50 let 

  9.  Houda Ondřej           44 let
  10.  Chlumský Libor         48 let

  11.  Chmelík Jan              37 let

  12.  Januš Jan                  36 let
  13. Jíra Jaroslav               39 let 

  14.  Kuklík Lukáš              39 let
  15.  Lhotka Petr                48 let
  16.  Máčala Jan                36 let
  17.  Martínek Patrik          44 let
  18. Moudrý Jiří                  55 let
  19. Oščipovský Marek     47 let
  20. Pěnkava Luboš          53 let
  21. Pěnkava Luboš          23 let
  22. Pešek Josef               40 let
  23. Plaštiak Pavel             36 let
  24. Procházka Martin       44 let

  25. Ptáček Roman           45 let
  26. Rytina Jan                  41 let
  27. Štauber Petr               41 let

  28. Štětina Petr                35 let
  29. Vejsada Pavel            47 let
  30. Veselý Petr                 41 let
  31. Žovinec Jiří                32 let

parametry mužstva


průměrný věk mužstva je      42,26 let

FC Libouň

je radost vidět tyhle kluky jak lítají po hřišti a předvádějí svoje doslova kouzelnické kousky s míčem. 

Aktuálně

 

FC Libouň

už v po prvním zápase se objevilo i zranění.


 REGENERACE

Při naší náročné letní přípravě je třeba, aby si každý hráč zajistil  dostatečnou hydrataci organismu. Není rozdílu, zda hráči jsou zapojeni do náročného, třeba i více fázového, tréninkového procesu nebo absolvovují přípravná utkání.

Zapomínat se však nesmí ani na doplnění tekutin a živin v průběhu tréninku a přípravných utkáních. Mnoho hráčů také často zapomíná na dopady nesprávného pitného režimu na regeneraci, která je v přípravném období velmi důležitá. 

Pivo a zdraví


Pivu se často přisuzovaly léčitelské účinky. Pije se v lidské civilizaci již tak dlouho, že lidé vypozorovali jeho vliv na zdravotní stav. Protože český národ zaujímá ve spotřebě piva přední místa ve světových statistikách, věnuje se řada lékařů výzkumu vlivu pití piva na člověka. Z poznatků výzkumých ústavů vyplývá, že pivo je fyziologicky mimořádně vyrovnaný nápoj.

Pivo obsahuje vodu, sacharidy, bílkoviny, vitamíny, biogenní prvky, ionty a další látky pozitivně působící na lidský organismus. 92 % obsah vody umožňuje rychlé uhašení žízně. Pivo neobsahuje tuky ani cholesterol, ale díky sacharidům je zdrojem energie (cca 400 - 500 kcal v 1 l nápoje). Přítomnost všech vitamínů skupiny B, stopových prvků a minerálů především hořčíku, draslíku, fosforu, chloridu, křemíku, zinku, balastních látek podporujících trávení a nižší koncentrace škodlivin, vede k následujícím pozitivním účinkům umírněné konzumace piva (doporučeno 1 - 2 l denně): uklidňující vliv, odbourání stresu, prevence proti infarktům a srdeční mrtvici, příznivé účinky na trávení, činnost žaludku, snížení hladiny cholesterolu, růst, nervovou aktivitu, prevence proti kožním chorobám, prevence tvorby ledvinových a žlučníkových kamenů, podpora vylučování moči, anti-oxidační ochrana proti nádorům a srdečně cévním onemocněním, prevence arteriosklerózy, Alzheimerovy nem, kladné účinky na metabolismus bílkovin, aminokyselin, snížení krevního tlaku, povzbuzení tvorby červených krvinek posílení kostí.


Časté otázky na pivo vs. zdraví

Tloustne se po pivu?
Pivo obsahuje hořké chmelové látky, které člověka uklidňují a také podporují sekreci žluči, čímž příznivě ovlivňují trávení. Klidný a spokojený člověk lépe vychutná a stráví jídlo. Pivo také povzbuzuje chuť k jídlu. To má za následek vyšší příjem potravin, který může vést ke zvýšení tělesné hmotnosti. Po pivu samotném se tedy netloustne, ale po nadměrném požívání ostatních potravin ano. Podle výzkumů je riziko nadváhy u mírných pijáků piva nižší, než u abstinentů nebo silných pijáků. Pivo obsahuje 400 až 500 kalorií v 1 litru a je tak kaloricky chudší než např. jablečná šťáva, mléko nebo cola.
Způsobuje pivo cukrovku?
Lidé, kteří již cukrovkou trpí, by neměli pít pivo v klasické podobě. Po poradě s lékařem však pacienti s cukrovkou II. (druhého) typu mohou vyzkoušet Gambrinus se sníženým obsahem cukru (dříve Dia pivo). Obsahuje maximálně 0,75 g sacharidů ve 100 mililitrech, jinak však si zachovává nezaměnitelné chuťové vlastnosti a kvalitu plzeňských piv.
(Gastronomická revue, 6/98, MUDr. Bohumil Ždichynec, CSc., léčebné centrum MEDICOM, Praha )
Způsobuje pivo infarkt?
Nebezpečí infarktu je vyšší u osob s vysokým tlakem a u osob se zkornatělými tepnami. Při mírném pití piva se zvyšuje v krvi hladina tukových látek o vysoké hustotě, tzv. HDL cholesterol, který působí obranně proti ateroskleróze a zabraňuje kornatění tepen.Tyto změny probíhají zejména u lidí, kteří sportují a racionálně se stravují. Dá se říci, že pivo nejenže nezpůsobuje infarkt, ale dokonce při umírněné konzumaci 1 až 2 litry denně působí proti infarktu preventivně.
(Gastronomická revue, 6/98)
Pivo a cholesterol.
Pivo neobsahuje cholesterol, ale obsahuje látky, které podporují tvorbu kladného cholesterolu a potlačují tvorbu záporně působícího cholesterolu.
Spotřebování piva po otevření láhve.
Nejlépe je samozřejmě spotřebovat láhev po otevření ihned, nebo co nejdříve. Při delším stání pivo zvětrá, zahřeje se na vyšší teplotu, a to vše má negativní vliv na jeho kvalitu. V ledničce je možné uchovat otevřenou láhev do druhého dne, ne však déle, i tak bude již jeho chuť ovlivněna. Doporučujeme spotřebovat láhev ihned po otevření.
Pivní břicho.
Při mírném pití piva se hmotnost nemění, ba co více, při konstantním přísunu kalorií, může hmotnost klesat. To je způsobeno tím, že v těle dochází ke snížení podílu tuků, neboť alkohol má zpomalující účinek na výměnu tuků. Skutečnou příčinou pivního břicha jsou vysoce kalorická tučná jídla. Profesor Keul z Univerzitní kliniky Freiburg ukazuje, že je třeba odstranit řadu předsudků, které souvisejí s mírnou konzumací alkoholu. Patří k nim i mínění, že se po pivu tloustne. Jde tedy především o životní a stravovací návyky spojené s vysokou konzumací piva
Pití piva snižuje obsah cholesterolu v krvi.
Při mírním pití piva se snižuje obsah cholesterolu podporujícího vznik arteriosklerózy, naopak se zvyšuje podíl " ochranného" cholesterolu HDL v krvi, který zabraňuje vzniku arteriosklerózy a kornatění tepen, dále se snižuje náchylnost k tvorbě sraženin (trombóz) v malých tepnách.

Pivo a mozkové buňky.
Pivo jako takové mozkové buňky nepoškozuje. Mozkové buňky může poškodit alkohol, který je v pivu obsažen. Záleží na množství, které zkonzumujete. Pokud vypijete 2 piva denně, rozhodně nedojde k poškození mozku. K poškození funkce mozkových buněk dochází dlouhodobým nadměrným užíváním alkoholu. Pivo obsahuje celou řadu vitamínů B a dalších látek, které jsou nezbytné pro správné fungování nervové soustavy.
Způsobuje pivo cirhózu jater?
Cirhóza jater je vleklá choroba, která může mít několik forem a příčin. Jedna z forem vedoucí ke svraštění jater může být následkem nemírného pití alkoholu. Souvislost mezi alkoholem a cirhózou však není zcela přímá a jasná, tím méně souvislost s pitím piva. Nelze ji klást za vinu pivu, které obsahuje alkoholu jen velmi malé množství podle druhu 0,5-5 %).

Je pivo dietní nápoj?
Za dietní nápoj je možné pokládat pivo se sníženým obsahem cukru, neboť je to pivo se sníženým obsahem sacharidů, sodíku, vápníku, bílkovin, neobsahuje tuk ani cholesterol. Zachovány přitom zůstávají minerální látky, životně důležité kyseliny a vitaminy B skupiny.
Změna pivovarských kvasinek v škodlivé plísně.
To je nemožné, neboť pivovarské kvasinky jsou zcela jiný druh houby než plísně. Může sice dojít k tzv. "mutaci" kvasinek, avšak stále to budou kvasinky, ale s jinými kvasnými vlastnostmi. Kultura pivovarských kvasinek je neustále sledována a pokud by došlo k její změně, jsou okamžitě vyřazeny z výroby.
Trávení různých druhů piva.
Obecně vzato je pivo nápojem nebo potravinou velmi dobře stravitelnou. Neobsahuje tuk, naopak má hodně minerálů a vitamínů, povzbuzuje a podporuje trávení. Bohužel neexistují zatím žádné prameny nebo souhrnná studie, která by hodnotila jednotlivé druhy nebo typy piva z hlediska porovnání stravitelnosti.

Studené pivo a angína.
Protože v pivu přítomný oxid uhličitý prokrvuje ústní sliznici a navíc vytvářený film nápoje s oxidem uhličitým na sliznici hltanu zabraňuje prochladnutí i při pití velmi studeného piva.